Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ εκμεταλευσις ακινητων Α.Ε.

Με παρεμβαση του μητροπολίτη Άνθιμου, ο οποίος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας επιχειρώντας να μπλοκάρει την απαλλοτρίωση έκτασης 900 τ.μ., παρ' ότι η έκταση ανήκει πλέον στο Δημόσιο, όπου επρόκειτο να δημιουργηθεί ο σταθμός Παπάφη προς εξυπηρέτηση της Τούμπας και των γύρω περιοχών.
Με την ιδιότητα του προέδρου του Δ. Σ. του Παπάφειου Ιδρύματος Θεσσαλονίκης ο μητροπολίτης Άνθιμος προσέφυγε στο ΣτΕ ζητάει την ακύρωση τόσο της κοινής υπουργικής απόφασης περί αναγκαστικής απαλλοτρίωσης όσο και της απόφασης του υπουργού Μεταφορών και Δικτύων για προσωρινή κατάληψη για τις εγκαταστάσεις του εργοταξίου του μετρό. Ως λόγο ο μητροπολίτης Άνθιμος επικαλείται τη μη επικύρωση από το υπουργείο της σχετικής σύμβασης μεταξύ της διοίκησης του Παπαφείου και της Αττικό Μετρό Α.Ε.
Ετσι το μετρο Θεσσαλονικης ειναι αναγκασμενο να προχωρησει χωρις σταθμο στην περιοχη της Τουμπας.
Ο Ανθιμος σκεφτεται μονο τα οικονομικα της Μητρ. Θεσσαλονικης και οχι το καλο των κατοικων.
Ακομη και αν δικαιωθει το Μετρο στο ΣΤΕ τοτε θα πρεπει να κατασκευασει τον σταθμο της τουμπας εκ των υστερων πραγμα που σημαινει επιπλεον χρηματα που φυσικα θα κληθουν να πληρωσουν οι Ελληνες φορολογουμενοι.
Πρεπει να σκεφτουμε οτι ο μετροποντικας εχει σταματησει στο υψος της Πανεπιστημιακης Βιβλιοθηκης απο τις 10 Νοεμβριου δηλαδη 6 μηνες χαμενοι σε χρονο και ποιος ξερει ποσα εκατομμυρια ευρω.
Ανθιμε εισαι ενας αποτυχημενος μητροπολιτης και ενας πετυχημενος Manager Real estate, πες μας λοιπον ποσα περνεις σε αυτην την Διευθυντικη θεση?


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ


http://tro-mpa-ktiko.blogspot.com