Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Πρόβα τζενεράλε για εκτροπή



Ημερομηνία δημοσίευσης: 03/07/2011 Εφημεριδα ΑΥΓΗ


Όσο πιο πολύ φαίνεται η χρεωκοπία της πολιτικής τους, όσο πιο πολύ απομονώνονται από τον λαό, τόσο περισσότερο επιστρατεύουν την καταστολή, γαντζώνονται στην εξουσία και γίνονται πιο επικίνδυνοι. Ο λόγος για τους ιθύνοντες του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι υπέγραψαν το Μεσοπρόθεσμο βουτώντας τα χέρια τους στο αίμα και το δάκρυ των πολιτών.

Όσα συνέβησαν προχθές, με το όργιο κρατικής καταστολής και το κράτος να λειτουργεί ως παρακράτος, εφεξής θα συγκροτούν τον κανόνα της κυβερνητικής πολιτικής. Ωστόσο, ούτε με την απροκάλυπτη βία θα καμφθούν οι κοινωνικές αντιδράσεις, γιατί αυτές τροφοδοτούνται από την κοινωνική αυτοσυντήρηση απέναντι στην καταστροφική πολιτική του Μεσοπρόθεσμου. Καμία κοινωνία δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τον θάνατό της...

Η έκρηξη της καταστολής αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση είναι ιδεολογικά - πολιτικά απονομιμοποιημένη. Η επιχείρηση κατατρομοκράτησης των πολιτών με τα περί επικείμενης "χρεωκοπίας" δεν πείθει. Μόλις χθες το "κρίσιμο" Eurogroup, το οποίο επρόκειτο να συνεδριάσει σήμερα, μετά το Μεσοπρόθεσμο, και να αποφασίσει για την τύχη της "χρεωκοπίας" μας, μετατράπηκε σε απλή τηλε-διάσκεψη!

Μέσα σ' αυτό το κλίμα επιστρατεύεται η σκληρή καταστολή, η υλική βία. Σπανίως στην ιστορία των σύγχρονων κοινωνιών μια εξουσία συμπεριφέρθηκε τόσο δουλικά απέναντι στα συμφέροντα που εκπροσωπεί, χωρίς ίχνος σχετικής αυτονομίας.

Η έκρηξη της καταστολής υποδηλώνει και τον φόβο της μνημονιακής εξουσίας απέναντι στην κοινωνία που επί 37 ημέρες διαδηλώνει στις πλατείες, ως μέρος ενός νέου ευρωπαϊκού δημόσιου χώρου -δικαιωμάτων, προβληματισμού και δράσεων. Πώς θα μετατραπεί σε ισχυρότερο πολιτικό καταλύτη η δύναμη της αγανάκτησης;

Τα όσα ζήσαμε αυτές τις μέρες, με τα ψέματα του κ. Παπουτσή ότι η κρατική τρομοκρατία διέσωσε τη Βουλή από την... εισβολή και τη χώρα από τη χρεωκοπία, με τον αποπνικτικό έλεγχο της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, με τους προβοκάτορες ενσωματωμένους στις διμοιρίες των ΜΑΤ, με τους δέκα εισαγγελείς να μην ακούν και να μη βλέπουν τα θύματα της κρατικής αυθαιρεσίας, όλα μοιάζουν να συγκροτούν ένα εφιαλτικό τοπίο, που γίνεται ακόμη πιο απειλητικό αν σκεφτεί κανείς τα περί τανκς του κ. Πάγκαλου στη Βουλή.

Τα όσα ζήσαμε αυτές τις μέρες μοιάζουν με πρόβα τζενεράλε για εκτροπή, προκειμένου να ξεπουληθεί η χώρα, να ταπεινωθούν οι πολίτες, να αναγκαστούμε ξαναχτίσουμε τη ζωή μας από μηδενική βάση, σαν να βγήκαμε από πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: