Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Το μέγα λάθος του ΟΑΕΔ






Απο σήμερα 28/7/2017 ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις 1639 θέσεις στις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων Β΄κύκλος, αριθμός Δημόσιας Πρόσκλησης 9/2017.
Αλλά μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τις εκατοντάδες χιλιάδες υποψηφίων, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κάνουν αίτηση όχι μόνο οι ωφελούμενοι του Α΄ κυκλου που είναι λογικό ή οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων που εργάζονται ακόμη.
 Αλλά και όσοι ήταν ωφελούμενοι στις Δημόσιες προσκλήσεις του 2015!!!
Φωτογραφία του Χρήστος Βασιλείου.
Οσοι ήταν ωφελούμενοι στα προγράμματα του 2015 ήδη είναι ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ άνεργοι και έχουν συμπληρώσει πανω απο ενάμιση χρόνο ανεργίας.
Με αυτό τον τρόπο ο ΟΑΕΔ ΑΚΥΡΩΝΕΙ τον πυρήνα της Κοινωφελούς εργασίας που ειναι η έστω για 8μηνο εργασία  των ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ έστω και με τον πενιχρό μισθό των 495 ευρώ για τους άνω των 25 ή για 425 αν ειναι κάτω απο 25.
Ολοι αυτοί που εργάστηκαν το 2015 για ένα 5μηνο όπως ήταν τότε η κοινωφελής εργασία, τώρα είναι παλι σε αναζήτηση εργασίας και έχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα πολλές φορές ακόμη και του καθημερινού φαγητού.
Μιλαμε για 55.000 περίπου ανέργους που τους βάζει φραγμό η Διοίκηση του ΟΑΕΔ για να ελπίζουν έστω για λίγη ελπίδα.
Φωτογραφία του Γιωργος Δασκαλου.
 Στον πίνακα μπορούμε να δούμε ολους τους πρωην εργαζόμενους  στις Δημόσιες προσκλήσεις που ΔΕΝ επιτρέπεται  να κανουν αίτηση, πλησιάζουν τις 100 χιλιάδες.
Αλλά το αδικο ειναι για τους 55,000 του 2015.

Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ πρέπει να πάρει πίσω αυτόν τον όρο και να τον τροποποιήσει με μία ΚΥΑ.

Αλλιώς ο ίδιος ο ΟΑΕΔ ακυρώνει την κοινωφελή εργασία, που ήδη έχει αρκετά προβλήματα..


Δεν υπάρχουν σχόλια: