Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Να έχει συνέχεια!

των Δημήτρη Γιατζόγλου – Τάκη Κατσαρού

Eπιτέλους, έστω και καθυστερημένα, πολλοί διανοούμενοι από όλους τους χώρους της ευρωπαϊκής, δημοκρατικής και ριζοσπαστικής αριστεράς, ανέντακτοι ή ενταγμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ, στη ΔΗΜ.ΑΡ. και σε άλλα σχήματα και κινήσεις, επιχειρούν μια καίριας σημασίας παρέμβαση στη σημερινή δραματική συγκυρία. Η έκκλησή τους να υψωθεί ισχυρό ανάχωμα για την υπεράσπιση της κοινωνίας και της δημοκρατίας έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή και σε μια περίοδο που πληθαίνουν οι φωνές από όλη την Ευρώπη που καταδικάζουν τις αυταρχικές αντιδημοκρατικές λογικές των ηγετικών κύκλων της σημερινής Ευρώπης των Μερκοζί και την καταστροφική ξέφρενη λιτότητα που επιβλήθηκε στη χώρα μας.
Είναι, επίσης, εξαιρετικά σημαντικό ότι, με τον τρόπο αυτό, δίνεται ηχηρή απάντηση στην προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια να συνταυτιστούν όλοι οι πνευματικοί άνθρωποι του χώρου της ανανεωτικής αριστεράς με όσους/ες ενεδύθησαν τον μανδύα του οργανικού διανοούμενου του συστήματος και έσπευσαν να πλαισιώσουν τις μνημονιακές πολιτικές και τα διάφορα “Τολμήστε” και “Για την Ελλάδα τώρα”.
Ευχόμαστε αυτή η πρωτοβουλία να έχει συνέχεια και κυρίως να τροφοδοτήσει δεύτερες σκέψεις στους αντίστοιχους πολιτικούς χώρους που θα επιτρέψουν τον ανοιχτό πολιτικό διάλογο μεταξύ τους, την αναζήτηση κοινών τόπων και τη διαμόρφωση συνεργασιών και συγκλίσεων σε όλα τα επίπεδα. Με στόχους την ενδυνάμωση των αγώνων, των αντιστάσεων και της αλληλεγγύης, την αποτελεσματική πολιτική εκπροσώπηση ευρύτατων κοινωνικών δυνάμεων που εγκαταλείπουν τον ετοιμόρροπο δικομματισμό και στρέφονται με ελπίδα προς την αριστερά και -γιατί όχι;- την ανασύνθεση σε μια ενιαία παράταξη / μέτωπο των δυνάμεων, που, ανεξαρτήτως των σημερινών διαιρέσεων, συναπαρτίζουν τον χώρο της δημοκρατικής, ανανεωτικής, ριζοσπαστικής αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: