Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Ακη, το αρνι ρεεεε!!!

Αυτές τις μέρες με το πάνε έλα του Άκη Τσοχατζοπουλου από την εισαγγελία στην ΓΑΔΑ και από εκεί στον Κορυδαλλό θυμήθηκα μια ιστορία που έχει συμβεί λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του Ιουνίου 1989 στα περίφημα "Βομβίδια" της Αγοράς Μοδιανο στην Θεσσαλονίκη.
Εκείνη την εποχή δεν είχε αρχίσει να γίνεται τουριστικό αξιοθέατο η Μοδιανο με πολλές ταβέρνες-ουζερί και τα μπαράκια. Τότε ακόμη υπήρχαν 2-3 ουζερί με πιο παλιό την Μυροβόλο που ειναι στην εισοδο της αγορας από την πλευρα της Κομνηνων και αλλα δυο ηταν επι της Βασ. Ηρακλειου ένα εκ των οποιων ηταν τα Βομβιδια. Το ονομα το πηρε από τα μικρα σουτζουκακια που σερβιρε σε λαδοκολα φυσικα.
Απεναντι ακριβως από τα κεντρικα γραφεια του ΠΑΣΟΚ στην Θεσσαλονικη.
Εκει λοιπον μαζευομασταν κάθε μεσημερι διαφοροι δημοσιογραφοι, στελεχη πολιτικων κομματων και μεταξυ μιας γουλιας τσιπουρου και ενός βομβιδιου ή ενός κομματιου καφτερης πιπεριας συζητουσαμε τα πολιτικα τεκτενομενα και αναλυαμε τις κινησεις των γοφων των πωλητριων που σχολουσαν εκεινη την ωρα από τα εμπορικα του κεντρου της πολης.
Εκεινες τις μερες, προεκλογικες όπως ειπα, ο Ακης ερχοταν πολύ συχνα στα Γραφεια του ΠΑΣΟΚ. Μια μερα τον βλεπει ο δημοσιογραφος της « Ελευθεροτυπιας» Τακης Καισης και τον φωναζει να πιει ένα ουζο.
Ερχεται ο Ακης και ο εμπειρος δημοσιογραφος του λεει « Ακη ποιο κομμα θα ερθει πρωτο στις εκλογες?»
Το ΠΑΣΟΚ, λεει φυσικα ο Ακης.
Αμφιβαλλω, του λεει ο Τακης, παω και στοιχημα 2 αρνια ψημενα.
Πηγε το στοιχημα, απαντα ο Ακης.
Εγιναν λοιπον οι εκλογες και το ΠΑΣΟΚ ηρθε δευτερο κομμα, μετα από μερικες μερες ερχεται ενας από το γραφειο του Τσοχατζοπουλου με μια λαμαρινα φουρνου και ΜΟΝΟ ένα αρνι.
Το άλλο αρνι που είναι? τον ρωταμε
Σε λιγες μερες θα το στειλει ο κυριος υπουργος μας λεει ο υφισταμενος του Ακη.
Ελα όμως που οι μερες περνουσαν και το αρνι δεν ερχοταν.
Ο Ακης περνουσε από απεναντι αλλα δεν ελεγε ουτε καν να κοιταξει προς τα Βομβιδια. Αυτό εγινε δυο-τρεις φορες και εμεις αρχιζαμε να φωναζουμε « το αρνι ρεεεεε», ο Ακης ουτε που μας εδινε σημασια.
Αφου περασαν αρκετες μερες με φωνες, ο Τακης Καισης με παρεμβαση του στην εφημεριδα «Ποντικι» εβαλε στην σελιδα των παραπολιτικων μεσα σε πλαισιο την φραση «Το αρνι ρεεεε»
τιποτε άλλο.
Μια μερα μετα την κυκλοφορια της εφημεριδας, ο Ακης εστειλε και το ετερο αρνι του, χαμενου γιαυτον, στοιχηματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: