Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

«Πλατφόρμα 2010»: Άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς καθυστερήσεις

Την Κυριακή 10 Απριλίου η «Πλατφόρμα 2010» του ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε πανελλαδική συγκέντρωση στο ξενοδοχείο NOVUS με παρουσία βουλευτών, ευρωβουλευτών και αυτοδιοικητικών στελεχών, μελών της Κεντρικής Επιτροπής με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, την υποστήριξη του κυβερνητικού έργου και την ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το δεύτερο συνέδριό του.
Η σύνοψη των εργασιών της συγκέντρωσης υπογράμμισε:
  • Την ανάγκη να ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση χωρίς καθυστερήσεις ώστε η ελληνική οικονομία να ξεφύγει από την περίοδο της στασιμότητας που βρίσκεται τον τελευταίο χρόνο και να εισέλθει σε ανάπτυξη.
  • Την απόλυτη προτεραιότητα για εφαρμογή στοχευμένων πολιτικών για μείωση της ανεργίας και ανακούφιση των κοινωνικών πληγών.
  • Την ταχεία εφαρμογή του αναπτυξιακού σχέδιο που θα συνοδεύεται από πρωτοβουλίες που θα δώσουν θετικό σήμα για επενδύσεις.
  • Την συνέχιση της μεταρρυθμιστικής κυβερνητικής προσπάθειας για εκσυγχρονισμό της διοίκησης και την αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη.
  • Την συνέχιση της προσπάθειας για αποτελεσματική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα με άμεσες πρωτοβουλίες για αποσυμφόρηση της Ειδομένης και του Πειραιά
Αναφορικά με το ζήτημα των πρόωρων εκλογών που ζητά η ΝΔ έγινε σαφές ότι η παρούσα κυβέρνηση πορεύεται με ορίζοντα τετραετίας με στόχευση οι εκλογές να γίνουν το 2019 όταν η χώρα θα έχει εξέλθει από τα μνημόνια και θα έχει αρχίσει να ανακτά μέρος των οικονομικών και κοινωνικών απωλειών και θα οργανώνει το μέλλον της σεδίκαιη και βιώσιμη κατεύθυνση.
Υπογραμμίστηκε η ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να διευρυνθεί, να συγκρουστεί με κάθε νοοτροπία περιχαράκωσης, να οργανώσει το 2ο συνέδριό του και να απευθύνει ένα μεγάλο πολιτικό προσκλητήριο σε όλους τους προοδευτικούς, δημοκράτες, αριστερούς πολίτες, να απευθυνθεί σε προσωπικότητες, πολιτικές κινήσεις, ομίλους πολιτικού προβληματισμού, πολιτικές συλλογικότητες κάθε είδους, που βλέπουν για τον εαυτό τους θετική την συμμετοχή σε ένα μεγάλο πολιτικό εγχείρημα των ευρύτατων δημοκρατικών, προοδευτικών αριστερών δυνάμεων που είναι σαφώς οριοθετημένες από τον νεοφιλελευθερισμό στην Ελλάδα και στην ΕΕ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως ο κύριος φορέας της Αριστερά του 21ου αιώνα στη χώρα μας να διαφυλάξει στην εσωτερική του να λειτουργεία την εσωκομματική δημοκρατία και την συλλογική λειτουργεία από το επίπεδο των οργανώσεωνμέχρι και των κεντρικών καθοδηγητικών οργάνων ως κατάκτηση του κόμματος στο πολιτικό σύστημα. Κεντρικό ζήτημα αποτελεί η αντιστοίχιση του κομματικού δυναμικού με τονκοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ.
Στην συγκέντρωση παρευρέθηκε και μίλησε εκ μέρους του κόμματος ο Γραμματέας της ΚΕ Πάνος Ρήγας ενώ χαιρετισμό απηύθυνε το μέλος της ΠΓ Νίκος Σκορινης σαν εκπρόσωπος της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: